ГРАНИТ

Гранитът е една от най-плътните и твърди вулканични скали. Изключително ценните му качества като ниско водопоглъщане и висока устойчивост на студ го правят напълно подходящ, както за вътрешно, така и за външно обзавеждане. Гранитът безспорно е природният камък с най-висока якостна характеристика. Безспорно това е и камъкът с най-широка и разнообразна приложимост в строителството.

Гранитът е вулканична скала, много трудно кристализирала и основно съставена от фелдшпат, кварц, придружени от един или повече тъмни на цвят минерали.

Гранитът е с видимо еднородна текстура и зърнест характер.
Поради своята твърдост и устойчивос на ерозия, очарователните цветове и модели на тъканта, Гранитът е особенно популярен и желан материал в цял свят.
Основни характеристики на гранита са изключителната износоустойчивост и резистентност към поемане на петна.
Изключително здрав материал, подходящ за настилки, стъпала, кухненски плотове, както и за широко екстериорно приложение.

Предлаганото от нас разнообразие от местни и екзотични гранити (внос от Китай, Индия, Бразилия, Италия, Турция и Иран ) ще ви помогне да осъществите всички ваши мечти и желания при обзавеждаането на вашия дом, вила, хотел или офис.