МРАМОР

Мраморът е съставен от варовик, подложен на температура и налягане. Процесът на видоизменение настъпва след натиска, който горния пласт от материал оказва върху него, съпътствано от създадената от земното ядро висока температура от около 1000 градуса по Целзий. Текстурата на мрамора зависи от формата, размера и еднородността на зърната.

Мраморът, като естествен природен камък, се отличава с изключителното си разнообразие от цветове. Именно това многообразие и отличната му якостна характеристика го правят един от най-предпочитаните и търсени естествени камъни в строителството. Устойчивостта на мрамора към топлина и влажност, както и голямата устойчивост на натиск, го правят идеално решение, както за интересен интериор и есктериор на жилищни сгради, така и удачно решение за подови настилки в обществени и офис – сгради.

Най-чистите калцити са бели мрамори, хематита придава червен цвят, лимонита - жълт, а серпентината зелен.
По време на рекристализацията на варовика при ниски температури се формират едри прозрачни кристали кварц.

Предлаганото от нас разнообразие от местни и екзотични мрамори (внос от Китай, Индия, Бразилия, Италия, Турция и Иран ) ще ви помогне да осъществите всички ваши мечти и желания при обзавеждаането на вашия дом, вила, хотел или офис.